Doua pariuri relativ sigure

Maine, nationala noastra de fotbal masculin intalneste in campania de calificare pentru viitorul campionat european nationala Irlandei de Nord. Irlandezii vin la Bucuresti dupa trei victorii in grupa, din care doua in deplasare, in Ungaria, respectiv Grecia. Noi ne prezentam cu doua victorii obtinute in deplasare si un egal acasa. Desi pare ca irlandezii ar fi in avantaj, cel mai probabil vor pierde maine la Bucuresti. Argumente sunt suficiente, as enumera doar ca: avem antrenor nou, au fost convocati jucatori precum Eric Bicfalvi – care a fost ignorat de fostul selectioner sau George Puscas, nascut in 1996 – atacant tanar si speranta.

Casele de pariuri aloca acestui eveniment, victoria Romaniei in fata Irlandei, o cota medie de 1,6. O cota mare pentru un pariu relativ sigur, un castig de 600 de lei la 1000 de lei plasati pe eveniment.

Duminica avem turul doi al presedintialelor, unde se infrunta cei doi candidati care ne-au „incantat” cu dezbateri pe la televiziunile nationale in ultimele zile. Si aici casele de pariuri acorda o cota de 1,25 pentru victoria lui Victor Ponta, in vreme ce Klaus Iohannis este cotat la 4,5 in caz de victorie. Asta implica ca la 1000 de lei plasati pe Victor Ponta, puteti castiga 250 de lei. Sau in cazul in care nu veti pierde cei 1000 de lei plasati pe Iohannis, acestia va vor aduce inca 3500 de lei in cont.

Mai mult, avem optiunea de a il juca pe Victor Ponta la hadicap de -4,5. Acest lucru inseamna ca Ponta va porni cu 4,5 procente in minus fata de Iohannis iar cota sa se impuna in aceste conditii este cifrata la 1,6, tot la cat este cifrata si victoria nationalei noastre de fotbal in meciul mentionat in cadrul primului paragraf.

In cazul in care nu va lasa sentimentele sa pariati pe unul dintre cei doi candidati, se poate paria si pe prezenta la vot in ziua de duminica. Marja de participare este de peste 57,5 la suta sau sub 57,5%, ambele evenimente avand cote egale de 1,9 la suta.

Deci, casele de pariuri considera ca victoria candidatului PSD este relativ sigura. Exista suficiente argumente in acest sens, din care cele care imi par mai importante le voi enumera in ceea ce urmeaza.

As putea mentiona in primul rand faptul ca PSD-ul are electoratul sau stabil, care a facut ca diferenta intre Ponta si principalul sau candidat sa fie de 10% in primul tur. De asemenea, nu putem ignora faptul ca in multe zone ale tarii exista discriminarea pe baza etniei si mai ales in acelea in care prezenta la vot in ziua de duminica este un eveniment care le mai scoate din monotonie. Am sa omit in a ma pronunta aici si despre biserica si discursul dreptei credinte.

De asemenea, nu trebuie uitat ca si de aceasta data voturile din diaspora cu tenta predominanta de dreapta, se anunta a fi in editie limitata din cauza conditiilor organizatorice precare – fapt care va diminua numarul lor.

Totodata, electoratul de dreapta este dezbinat, lucru care poate facilita victoria PSD-ului, o parte avand promisa deja sectiuni din ciolanul pe care deja PSD-ul il parjoleste la foc mititel. Asta in conditiile in care Klaus Iohannis nici nu a convins ca optiune mai buna, ci vorba contra-candidatului sau, a convins ca optiune anti PSD.

Mai putem adauga si handicapul de ordin psihologic pentru votantul de dreapta, care indiferent daca alege sa puna stampila pe pe Iohannis ca si presedinte, pune automat stampila si pe Ponta ca si premier.

Astfel, tragand linie, putem concluziona ca duminica nu se vor desfasura alegeri intre Ponta si Iohannis, ci vom asista sau nu la realizarea ambitiei lui Victor Ponta de a ajunge presedintele Romaniei.

Iar, in ceea ce ma priveste, cum mereu m-a atras conceptul de underdog, am sa mizez pe el duminica. E optiunea mea. Acestea fiind spuse, nu ne ramane decat, probabil, sa actionam. Si sigur, sa asteptam.

Advertisements

, , , , ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: