The wheel of luck

Am zis ca atunci cand o sa am un pic de timp, o sa scriu despre proteste. First, nu protestez impotriva marinarului betiv. Cand le-am zis prietenilor sa nu il voteze si tin minte ca le-am zis de cel putin 5 ori, am fost facut ba ingrat, ba fraier si cel mai adesea comunist.

“Esti un comunist ba, cum sa il votezi pe Geoana?! Pfihih!”

Ce conteaza ca Geoana ala comunist si-a facut scolile in Franta si a profesat in State?! Ce conteaza ca stie franceza si engleza mai fluent decat stie Basescu-ha-ha-ha si fiica-sa la un loc romana?! Ce conteaza ca e mai diplomat decat unul cu care presedintele Frantei si Italiei (sau Portugaliei sau care o fi fost), refuza sa dea mana?! Esti un comunist ba, care l-ai votat. Bolsevicule! Basescu e misto. El nu ia mita, el nu e corupt. Nu e ca si ceilalti… baronii…

Ce case si-au tras. De fapt, ce case?! Vile de-a dreptul. Azi nu esti membru de partid de succesuri daca nu ai viloaca vopsita in portocaliu, cu gazon si piscina asortata. Si cu jipanu’ in fata casei, parcat pe panta parcarii subterane. Basescu nu e asa. Nu e corupt, nu are averi, nu isi promoveaza familia in institutiile statului. El e un om cinstit, cetatean corect, care mereu si mereu a vrut binele tarii. Cum sa il votezi pe Geoana, comunistule? Huuuo!

Mno, stiti ce? Pana nu va curata pe toti astia care l-ati votat fara sa fiti membrii PD-L, nu vreau ca Basescu sa plece. Sa ramana, dara…

PD-L nu mai prinde alegerile, clar. Basescu e la final de mandat si s-a curatat ca politician. Reactia romanului: iese in strada si ii cere demisia. Oare e logic ca si-ar da-o? Eu zic ca nu. E ca si cum m-as duce la covrigar fara bani si ii cer un covrig. El zice: 1 leu. Eu: n-am – si dau din umeri. El: mno, bine! – si da si el din umeri. Nu iti da nimeni nimic fara un schimb, draga popor! Cu ce il ai la mana pe Basescu? Ai cumva tancuri? Ai cumva Ak-47-uri? Ai macar mineri? Nu. Basescu insa are pulane alaturea. Acuma e drept, pulane cu salariul taiat, dar tot pulane raman.

Vrei sa stii daca am fost la protest?

Da, am fost. De cateva ori. De cateva ori n-am fost. Daca am strigat: jos Basescu? N-am strigat jos Basescu! Cum nu cer nici covrig de la covrigar cand nu am 1 leu. Vrei sa stii daca am strigat jos guvernul? N-am strigat nici macar: PD-L si USL, aceasi mizerie. Stii de ce? Pentru ca nu imi pasa.

Am strigat insa altceva. Singurul lucru care pentru mine conteaza.

Am strigat doar atat: SALVATI ROSIA MONTANA!

Pentru ca… indiferent cat de corupt e Basescu, indiferent cat de corupte sunt institutiile statului, cat timp proiectul RMGC-ului nu se implementeaza, eu simt ca sunt inca cetatean al acestei tari. Ca vocea mea conteaza. Ca inca oamenii care vor binele acestei tari oprosite de masa de prosti existenti, conteaza.

Pentru ca Rosia face parte din tara mea. A mea, a unuia care nu crede in toate prostiile pe care mi toarna pe gat clasa politica. A mea, a unuia care nu se uita la tembelizor. A mea, a unuia care poate intelege ce inseamna dezvoltare durabila si ce nu.

Si ei ce fac? Ei… ei vor sa semneze acordul de mediu pentru proiect.

Iar eu, eu zic ca una ca asta nu se poate. Haideti sa le aratam…

, , ,

  1. #1 by elzorab on January 27, 2012 - 12:11 am

    da da
    Fiecare cu ce-l doare :)))

  2. #2 by ana pauper on January 27, 2012 - 1:23 pm

    elocvent zis, MB!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: